6 mei 2023

WHITE ASPARAGUS DINNER.

- A Dutch Haute Gastronomy Rendez-Vous.

Op 19 mei wacht een uitzonderlijke avond onder leiding van *** Michelin sterren Chef Jacob Jan Boerma in de magische Wintertuin. Met de beste en meest verse ingrediënten die Nederland te bieden heeft, viert de gerenommeerde chef het lokale ''Witte goud'' met een exclusief 4-gangen diner.

DE MEEST GELIEFDE GROENTE.

De meest gewaardeerde groente van het voorjaarsseizoen staat centraal in de culinaire gerechten van de met *** Michelin-ster bekroonde chef Jacob Jan Boerma. Nu het oogstseizoen van de witte asperge in Nederland is begonnen, zal de lokale delicatesse worden geserveerd in verschillende gerechten die de kenmerkende aardse smaken en aroma's benadrukken. Fijnproevers zullen genieten van een reeks amuses, gevolgd door een voorgerecht, twee hoofdgerechten en een dessert.

MENU

Amuse: Kingfish met asperge crème, kaffir en wasabi shots

Texturen van doperwten met bonenkruid, witte asperges, jus van geroosterde hooi en kamille

Witte asperges met zacht gegaarde zalm, miso, zeewier, beurre blanc van dashi

Tamme eend gelakt met geglaceerde asperges, specerijen crème en een jus van geroosterde eend, vadouvan en saké

Aardbeien met basilicum, burrata-yoghurt sorbet, jus van alchemis likeur en krokante merengue van roos water

De zoetzure combinaties - waar Jacob Jan Boerma internationaal bekend om staat - in combinatie met het ''Witte goud'', zullen de fijnproevers charmeren!

OVER JACOB JAN BOERMA.

Culinair adviseur van The White Room,*** Michelin sterren Chef Jacob Jan Boerma staat bekend als een perfectionist die streeft naar unieke gerechten met inheemse ingrediënten. Zijn keuken staat bekend om versheid, smaak en lichtheid. Hij laat zich inspireren door de elementen van de natuur, zoals kleuren en texturen. Zijn meesterlijke benadering van koken blijkt uit de manier waarop hij zorgvuldig ingrediënten combineert om hun individuele kenmerken naar voren te brengen en een heerlijke culinaire ervaring te creëren. Hij besteedt veel aandacht en zorg aan elk gerecht zodat de smaak en presentatie onberispelijk zijn. Voor het eerst presenteert de gerenommeerde chef zijn met een Michelin-ster bekroonde witte aspergediner in de magische Wintertuin - een ware zintuiglijke ervaring.

Prijs per persoon €135 inclusief drankjes

Dineer met ons!

Meer nieuws

23 februari 2024

SIX CHEFS, TWELVE STARS ☆

Op 15 april vormt restaurant The White Room het decor voor een ongekende internationale culinaire samenwerking om alvast het 10-jarig bestaan te vieren. Jacob Jan Boerma & Tristan De Boer nodigen...

Lees meer
9 november 2023

MICHELIN STAR CHRISTMAS DINNERS IN THE ROYAL SUITE

Geniet van een 5-gangen Kerstdiner samengesteld door de gerenommeerde ***Michelinsterren Chef Jacob Jan Boerma. Bewonder het adembenemende uitzicht op het iconische Koninklijk Paleis en de Dam,...

Lees meer