Over ons

Maak kennis met ons team

Jacob Jan Boerma is de Signature Chef van Restaurant The White Room*. Het team dat zijn visie in Amsterdam uitvoert staat onder leiding van Chef de Cuisine Tristan de Boer en Maître Bram Hommes. Samen met hen wil Boerma een breed publiek raken met een stijl die in zijn hart zit.

De perfecte locatie

De naam The White Room is afgeleid van de historische naam ‘De Witte Zaal’ die de ruimte kreeg bij de opening in 1885. Het huidige restaurant wordt gezien als het oudste restaurant van Amsterdam waar originele stijlen nog altijd behouden zijn. Dankzij de geraffineerde en moderne styling, worden historie en heden hier naadloos met elkaar verbonden.

JACOB JAN BOERMA
SIGNATURE CHEF
JACOB JAN BOERMA

Jacob Jan Boerma raakte al jong in de ban van koken en lekker eten. Als Boerma in 2002 samen met zijn vrouw Kim Veldman De Leest in Vaassen opent, prijken De Bokkedoorns in Overveen, Scholteshof in Steevoort, Het Laurierblad in Berlare, De Duinrand in Drunen en Kaatje bij de Sluis in Blokzijl op zijn cv. Amper een half jaar na de opening van De Leest ontvangt het restaurant zijn eerste ster. De tweede volgt in 2006. De derde in 2013.

Met The White Room in de voormalige ‘Witte Zaal’ van het iconische Anantara Grand Hotel Krasnapolsky slaat Jacob Jan Boerma nu zijn vleugels uit in Amsterdam. Als signature chef zal hij de geestesvader van The White Room zijn, om samen met zijn team de inspiratie die hij in zijn thuisbasis opdoet in Amsterdam te vertalen.