Over ons

Maak kennis met ons team

Jacob Jan Boerma staat aan het roer van het team van The White Room. Het team dat zijn visie in Amsterdam uitvoert staat onder leiding van de jonge Chef de Cuisine Randy Karman, Maître Bram Hommes en Sommelier Isabel van Bueren. Samen met hen wil Boerma een breed publiek raken met een stijl die in zijn hart zit.

De perfecte locatie

De naam The White Room is afgeleid van de historische naam ‘De Witte Zaal’ die de ruimte kreeg bij de opening in 1885. Het huidige restaurant wordt gezien als het oudste restaurant van Amsterdam waar originele stijlen nog altijd behouden zijn. Dankzij de geraffineerde en moderne styling, worden historie en heden hier naadloos met elkaar verbonden.

NH Collection

The White Room maakt onderdeel uit van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, het eerste NH Collection hotel van NH Hotel Group in Nederland. NH Collection is het upper-upscale merk van NH Hotel Group, waarin gastronomie een zeer prominente rol speelt.

Amsterdam heeft drie NH Collection hotels met een uitgebreid culinair aanbod. Bezoek onze websites:

NH Collection Barbizon Palace
NH Collection Doelen
NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky

JACOB JAN BOERMA
SIGNATURE CHEF
JACOB JAN BOERMA

Jacob Jan Boerma raakte al jong in de ban van koken en lekker eten. Als Boerma in 2002 samen met zijn vrouw Kim Veldman De Leest in Vaassen opent, prijken De Bokkedoorns in Overveen, Scholteshof in Steevoort, Het Laurierblad in Berlare, De Duinrand in Drunen en Kaatje bij de Sluis in Blokzijl op zijn cv. Hij vertelt niemand dat hij de zaak opent, om de tijd te hebben om zijn restaurant letterlijk en figuurlijk op te bouwen. Toch schuift op dag twee – de toiletten zijn nog niet eens klaar – een Michelin-inspecteur aan. Amper een half jaar na de opening van De Leest ontvangt het restaurant zijn eerste ster. De tweede volgt in 2006. De derde in 2013.

Met The White Room in de voormalige ‘Witte Zaal’ van het iconische NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky slaat Jacob Jan Boerma nu zijn vleugels uit in Amsterdam. Als signature chef zal hij de geestesvader van The White Room zijn, om samen met zijn team de inspiratie die hij in zijn thuisbasis opdoet in Amsterdam te vertalen.

ISABEL VAN BUEREN
SOMMELIER
ISABEL VAN BUEREN

Iedere wijn bij The White Room vertelt een bijzonder verhaal; Sommelier Isabel van Bueren neemt haar gasten via die verhalen mee in haar wereld. Ze adviseert over passende wijnarrangementen of over één van de klassieke of innovatieve parels op de wijnkaart.

Vanaf 2009 specialiseerde van Bueren zich in het vak van sommelier en in 2015 af als GastronoomSommelier aan de Academie voor Gastronomie. Als professioneel sommelier is Van Bueren al sinds 2011 werkzaam. Zo deelde de gedreven wijnexpert haar kennis en liefde voor wijnen onder andere bij Restaurant Godevaart (Antwerpen), Bolenius Restaurant (Amsterdam) en The Roast Room (Amsterdam).