6 december 2016

The White Room als decor voor mode van morgen tijdens Amsterdam Fashion Week

De 26 editie van Amsterdam FashionWeek startte met het inkleuren van de toekomst in The White Room By Jacob Jan Boerma. Als oudste restaurant van Amsterdam, waar verleden en heden elkaar ontmoeten dé perfecte plek om de visies van diverse jonge talenten op morgen samen te laten komen. 

Vorige week maakte Iris Ruisch, Creatief Directeur van Amsterdam FashionWeek het programma van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam bekend. Ze heeft er heel verrassend voor gekozen om te starten met een avond geheel in het teken van Future Generation. Een statement dat onderstreept wordt door het nieuwe campagnebeeld in The White Room dat het blanco canvas uitbeeldt waar de slotshow van de openingsavond over verhaalt. Maar Amsterdam FashionWeek stopte niet bij het campagnebeeld; er werd tevens een complete fotoserie ontwikkeld waarin diverse jonge modetalenten hun visie op het thema van de openingsavond delen.

Met onze imagination vormen we uiteindelijk allemaal samen de (mode) toekomst. Dat is een mooi gegeven en een interessante gedachte. Het betekent namelijk dat het ‘nu’ belangrijker is dan ooit. Op dit moment kunnen we namelijk met alles wat we weten en geleerd hebben in het verleden, de toekomst inkleuren.

Marlou Breuls, ontwerper van de body van het model: “Vandaag wil ik dat mensen weer verliefd worden op mode. Morgen hoop ik dat ze omvergeblazen worden door mode. Zoals een schilderij of sculptuur een hart kan verwarmen met eindeloze details. Mijn ontwerp ontstond vanuit ‘idee versus materie’. Er is kunst die voortkomt uit het idee en kunst die voortkomt uit de materie. Grote kunstenaars voorspelden op een bepaald moment dat alle kunsten in de toekomst zouden ‘verzinnelijken’ en alleen nog maar uit het idee zouden voortkomen. Het gevolg hiervan was dat de voorstelling van ondergeschikt belang was. Het eindstadium van dit proces leidde tot abstracte kunst. Deze twee uitgangspunten heb ik binnen mijn collectie met elkaar laten spelen. Ik heb proberen te werken als een kunstenaar die vorm en textuur aanbrengt op een wit doek. Met deze mindset heb ik het canvas niet ingevuld met mode, maar mode ingevuld met het canvas. Zoals vandaag morgen en morgen gister beïnvloed.”

Fotografie: Imke Panhuijzen

Meer nieuws

23 februari 2024

SIX CHEFS, TWELVE STARS ☆

Op 15 april vormt restaurant The White Room het decor voor een ongekende internationale culinaire samenwerking om alvast het 10-jarig bestaan te vieren. Jacob Jan Boerma & Tristan De Boer nodigen...

Lees meer
9 november 2023

MICHELIN STAR CHRISTMAS DINNERS IN THE ROYAL SUITE

Geniet van een 5-gangen Kerstdiner samengesteld door de gerenommeerde ***Michelinsterren Chef Jacob Jan Boerma. Bewonder het adembenemende uitzicht op het iconische Koninklijk Paleis en de Dam,...

Lees meer